RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Veliko interesovanje za zvanje ekonomiste

Sanda Mileusnić | 30. jun 2020. | 12:08 | Društvo

Veliko interesovanje za zvanje ekonomiste

Danas se prijemni ispit polagao i na Ekonomskom fakultetu, na kojem je zabeleženo izuzetno veliko interesovanje budućih studenata, najveće još od 2013.godine, poručuju iz ove visokoobrazovne ustanove, a  najtraženiji smer bila je poslovna informatika.

Želja za indeksom Ekonomskog fakulteta i zvanjem diplomiranog ekonomiste privukla je veliki broj bivših srednjoškolaca. Ispred njih je još samo prijemni ispit, a većina se nada budžetu.

Konkurs je raspisan za upis 792 studenta na prvu godinu, od kojih u sedištu fakulteta u Subotici ima 314 slobodnih mesta, dok će preostali studirati u Novom Sadu i Bujanovcu. 195 budućih subotičkih brucoša upisaće se  o trošku budžeta, a njih 119 biće na samofinasiranju. Kako kažu iz Studenstke službe, već godinama unazad ne pamte ovoliko interesovanje kandidata.

Od osam dostupnih studijskih programa najveće interesovanje bilo je za četiri, pa se najviše njih opredelilo da studira poslovnu informatiku, finansije, bankarstvo i osiguranje, marketing i menadžment.

Kako su uradili prijemni ispit, budući brucoši Ekonomskog fakulteta saznaće sutra, kada će biti objavljena preliminarna rang lista, dok će konačni rezultati biti dostupni za nedelju dana, nakon čega će uslediti i upis.

Ostale vesti iz ove kategorije