RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U Severnobačkom okrugu 21 osoba pozitivna na koronavirus

Redakcija TV Subotica | 30. jun 2020. | 13:17 | Društvo

U Severnobačkom okrugu 21 osoba pozitivna na koronavirus

Trenutna epidemiološka slika prema podacima od 29. juna je da je 21 lice  na nivou okruga pozitivno na COVID-19, od toga tri lica su na bolničkom lečenju, a ostali su u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, navodi se u obaveštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Od početka proglašenja pandemije COVID-19 na nivou Severnobačkog okruga sa današnjim danom registovano je ukupno 112 lica pozitivnih na virus kovid, od čega u Subotici 82 lica, u Bačkoj Topoli 27 i Malom Iđošu 3.Preporuka građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.U saoštenju se dalje napominje da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Apelujemo na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, a na mlađu populaciju da se ne okupljaju u većem broju u zatvorenom prostoru obzirom da mlađi ljudi sve više oboljevaju od COVID-19. Krizni štab nastavlja da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prati razvoj epidemiološke situacije u gradu i o svemu obaveštava građane, dodaje se u saopštenju.

Ostale vesti iz ove kategorije