RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Trostruko više pacijenata sa simptomima kovida

Marijana Tolimir | 2. jul 2020. | 12:36 | Zdravstvo

Trostruko više pacijenata sa simptomima kovida

U poslednjih nekoliko dana povećan je broj pacijenata koji se zbog sumnje na kovid upućuju u Opštu bolnicu, kažu u ovoj ustanovi. Bolnica i dalje radi neometano, ali uz sve mere prevencije i protokole za  sprečavanje širenja virusa kovid-19.

Dnevno se u Respiratornu ambulantu Opšte bolnice javi oko 20 pacijenata sa simtomima infekcije kovidom-19, što je kako objašnjava epidemiolog dr Gordana Krtinić, čak trostruko više u odnosu na maj i jun, kada je to bilo 4 do 6 osoba. Juče su na primer, imali 19 pacijenata koji su upućeni iz Kovid ambulante Doma zdravlja radi dalje dijagnostike, od kojih je dvoje zadržano na Infektinom odeljenju, gde čekaju rezultat PCR testa.

Kovid deo Opšte bolnice i dalje funkcioniše, dok je ostali deo ustanove u redovnom radu, dodaje dr Krtinić. S tim da se na ulazu obavlja trijaža svakog pacijenta koji ulazi, i koji mora da ima overen uput za lekara specijalistu. Onima koji se hospitalizuju radi se brzi serološki test.

Osim trijaže i brzih testova, sprovode se sve druge preventivne mere koje su ustaljene još od početka epidemije, ističe naša sagovornica i dodaje da među zaposlenima nema novih slučajeva infekcije virusom kovid-19.

Ostale vesti iz ove kategorije