RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovima

Sanda Mileusnić | 3. jul 2020. | 10:39 | Društvo

Bez zaraženih u subotičkim studentskim domovima

U studentskim domovima u Subotici nije bilo slučajeva zaraze korona virusom, poručuju iz Studentskog centra. Preduzete su sve mere zaštite kojih su se pridržavali kako zaposleni, tako i studenti, a kako će oni za par dana i napustiti smeštaj zbog letnje pauze na fakultetima, iz Studentskog centra se nadaju da će se trenutna slika bez kovida i zadržati.

U dva doma, „Ivo Lola Ribar“ i „Bosa Milićević“ trenutno boravi 359 studenata, a otkako je dom ponovo otvoren za buduće akademske građane, nije bilo nijednog slučaja zaraze korona virusom, napominje direktor Ranko Čuljković. Preduzete  su sve mere zaštite, počev od dezobarijere na ulasku, preko dezinfekcionih sredstava, obaveznih maski i rukavica, a zaposleni koji su neposrednom kontaktu sa studentima nose vizire.

Iako je nekoliko sumnjivih slučajeva sa blažim simptomima i bilo, ti studenti su upućivani u Kovid ambulantu, gde je utvrđeno da su negativni na koronu, a u oba doma je opredeljeno desetak soba koje bi služile za eventualnu samoizolaciju studenata.

Kako se ispitni rokovi privode kraju, i studenti će uskoro napustiti domove.

Nakon što 15.jula i poslednji student napusti dom, on se zatvara kako bi se uradila celokupna dezinfekcija i ostale redovne aktivnosti  poput neophodnih radova na uređenju.

Ostale vesti iz ove kategorije