RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

ComNetTV mreža

Saopštenje GrO SNS Šabac

Redakcija TV Subotica | 5. jul 2020. | 10:46 | ComNetTV mreža

Saopštenje GrO SNS Šabac

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je pao najniže u svojoj političkoj karijeri, pokušavajući da na svaki mogući način prekroji izbornu volju građana, koja je njemu i njegovom vlasniku Dušanu Petroviću pokazala put u političku deponiju, gde im je oduvek i bilo mesto.
 
S obzirom na to da je politička karijera gospodina Zelenovića ispunjena skandalima, korupcijom i nedelima, trebalo je danas uraditi nešto zaista izuzetno, pa u oštroj konkurenciji padova pasti najniže. A bivši gradonačelnik je upravo to uspeo, na krilima nervoze, svoje i Dušana Petrovića, ortaka iz lopovskog tandema koji će uskoro morati da odgovara za sve što je uradio Šapcu i građanima Šapca.

Naime, Zelenović je u bahatom naletu kakav odavno nije viđen u srpskoj politici, napao direktno predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mu je ranije poručio da je narod u Šapcu odlučio ubedljivom većinom da ga ne želi i da nema tog ambasadora koji će da spasi njegov lopovluk i kriminal. Zelenović je, pomislivši valjda da je ravan ili možda čak i bitniji na srpskoj političkoj sceni od predsednika države, da ima istu težinu kao čovek koji je preokrenuo istoriju Srbije i poveo celu naciju putem napretka i preporoda, uličarskim rečnikom i izmišljotinama pokušao da izlažira podatke o situaciji sa korona virusom u Šapcu, ali se tu nije zaustavio.
 
On je rekao, ni manje ni više, nego da je "više stotina kriminalaca učestvovalo u pokušaju da se prekroji prava izborna volja građana Šapca".
Jedino istinito što je Zelenović poručio Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci bila je izjava da će o lopovlucima i krađama u Šapcu odlučivati sud.
 
Srpska napredna stranka u Šapcu već godinama upozorava na lopovluk i krađe tandema Petrović - Zelenović, i snažno podržava ovaj zahtev bivšeg gradonačelnika Šapca.
Zelenović očigledno misli da građani Šapca i Srbije ne pamte duže od jednog dana, što nije ni čudo, budući da mu, ni dve nedelje posle izbora, nije jasno kako su tako ubedljivo glasali da ga isele iz fotelje koju sada grčevito želi da sačuva, bar još neki dan.
 
Zanimljivo je da su se "stotine kriminalaca" o kojima on govori volšebno stvorile tek kada je postalo kristalno jasno da su on i Dušan Petrović na izborima doživeli pravi brodolom. Dok su, na krilima ulizivačkih glasina o početnim uspesima na pojedinim biračkim mestima, mislili da će ponovo pobediti na izborima, kriminalaca, naravno, nije bilo ni od korova, ni jednog jedinog, a kamoli "stotina".

Podsećamo da su Zelenović i Petrović, i članovi Gradske izborne komisije, u kojoj je sedelo 75 odsto njihovih ljudi, ponavljali celog dana da se izbori održavaju u demokratskoj i fer atmosferi, bez nepravilnosti i po zakonu.
 
Srpska napredna stranka podseća na jedinu istinu u vezi sa izborima u Šapcu: u zapisnicima ne postoji ništa od onoga o čemu Zelenović priča, nijedan od 2.000 posmatrača ništa od toga nije zabeležio, ili reagovao. Srpska napredna stranka je pobedila u Šapcu sa više od 11.000 glasova prednosti, i to je jedina istina. To je surova realnost, baš kao što je realnost i da je vlast Zelenovića i Petrovića u Šapcu zauvek gotova, i da će oni odgovarati za svaki dinar koji su za ovo vreme ukrali i proneverili, po zakonima koji važe u Republici Srbiji.
 
Zelenović, međutim, nije završio sa materijalom koji će tužilaštvo imati u svojim rukama kada dođe vreme, a to će biti veoma brzo, da se pravosudni sistem pozabavi njegovim slučajem. On se i dalje uporno oglušava o odluku suda, koji je doneo odluku o ponavljanju izbora u Šapcu na određenom broju biračkih mesta. Razlog je, naravno, jasan: onog momenta kad se prebroji poslednji glas na tim izborima, počinje da otkucava pravni mehanizam koji će Zelenovića skloniti sa grbače Šapčana, a smestiti tamo gde je mesto svima koji kradu, lažu i zloupotrebljavaju novac građana Srbije.
 
Strah od završetka izbornog procesa je zato i te kako razumljiv - niko ne voli da snosi posledice koje sa sobom nosi kriminal.
Ali Zelenović je o tome trebalo da misli ranije, kad je prvi put prekršio zakon.
 
Bivši gradonačelnik plaši građane koronom, i tvrdi da "briga za zdravlje građana" je razlog što ne želi da zakaže ponovljene izbore.
 
Mi pitamo gospodina Zelenovića kako to da mu je zdravlje građana postalo bitno tek u onom momentu kad mu je postalo jasno da je ubedljivo izgubio izbore, i da je Šapčanima dosta njegove strahovlade?
 
Kako mu zdravlje građana nije bilo bitno kad se oglušio o direktne smernice Zavoda za javno zdravlje i organizovao tri masovna događaja, bez poštovanja mera zaštite - Ruža Lipolista, konjičke trke i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke, u kojoj ima liderske ambicije?

Kako, Zelenoviću, tada građani nisu bili ugroženi, a sada, kad je došao račun za tvoje mrcvarenje Šapca i Šapčana, jesu ugroženi? Ili je ipak jedina ugroženost do koje ti je stalo ona tvoja sopstvena?
Istina je da su Srbija i Evropa na udaru zaraze, i stanje jeste teško, ali je isto tako istina da o uvođenju vanrednog stanja treba da odlučuje struka, a ne Nebojša Zelenović, čija jedina struka je korupcija i lopovluk.

Zelenoviću, zašto si se čak tri puta, 20. , 23. i 26. juna, oglušio o preporuke struke i organizovao masovne događaje, ako ti je zdravlje građana na prvom mestu?

Šapčanima, a bogami sada i celoj Srbiji, konačno je jasno ko je i šta je Nebojša Zelenović. On je danas svima dokazao koliki je licemer i koliko duboko je spreman da potone da bi spasio šta se još spasiti može.
 
Na njegovu, i žalost njegovog mentora Dušana Petrovića, spasa više nema. Narod je, Zelenoviću, pokazao šta misli o tebi. Narod te neće, idi. Uradi bar jednu, poslednju stvar, kako treba. Šabac je demokratski izabrao novu vlast iz redova Srpske napredne stranke, pomiri se s tim.

GO SNS Šabac

Ostale vesti iz ove kategorije