RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počinje energetska sanacija gerontološkog kluba Bajnat

Sanda Mileusnić | 7. jul 2020. | 12:24 | Društvo

Počinje energetska sanacija gerontološkog kluba Bajnat

Nakon Gerontološkog kluba „Centar 2“, i onaj u Bajnatu će u narednih nekoliko meseci biti obnovljen. Projekat  energetske sanacije vredan je preko pet miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Subotica.

Gerontološki klub Bajnat ima oko 1500 članova i jedan je od starijih, tradicionalnijih klubova u Subotici, a u njemu se pružaju sve usluge najstarijim građanima, istakao je direktor Nenad Ivanišević i dodao je ceo objekat zreo za kompletnu obnovu.

Projekat „Energetske sanacije gerontološkog kluba Bajnat“ vredan je 5.394.000 dinara, a sredstva su obezbeđena na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike koje učestvuje sa 3,8 miliona, dok Grad dotira preostalih 1,6 miliona.

Ovaj ugovor je od velikog značaja za Grad, a saradnja sa Republikom i Pokrajinom su ključne u realizaciji ovog i ostalih kapitalnih projekata, jer bez nje sredstva ne bi mogla biti obezbeđena, istakla je gradska menadžerka, Zagorka Panić. Energetska sanacija je neophodna jer se time štedi energija, a samim tim ušteda je i u budžetu, dodala je ona .

Ovo je drugi projekat koji Gerontološki centar realizuje u saradnji sa Gradom i Ministarstvom rudarstva i energetike , dok je putem  Kancelarije za javna ulaganja uloženo gotovo milijardu dinara, napominje Ivanišević, i dodaje da je projektno tehnička dokumentacija i za ostale objekte  spremna i čeka nove konkurse.

Ostale vesti iz ove kategorije