RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Odobreno 300.000 evra za Logistički centar

Sanda Mileusnić | 8. jul 2020. | 12:33 | Društvo

Odobreno 300.000 evra za Logistički centar

U planu je izgradnja Logističkog centra kod Javnih skladišta koji bi olakšao pretovar robe između teretnog i željezničkog saobraćaja, a sam prevoz učinio bržim i efikasnijim, poručuju iz Gradske uprave. Do sada je odobreno 300.000 evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a budžet celokupnog projekta biće 1,6 miliona evra finansiran mahom sredstvima iz Evropske unije.

Plan je da se u Logističkom centru roba prepakuje sa teretnog na željeznički saobraćaj i obrnuto. Time će se smanjiti broj kamiona i šlepera koji prolaze kroz grad, što će pozitivno uticati i na životnu sredinu.

Izgradnja Logističkog centra dugo je bila želja lokalne samouprave, ali nije bilo dovoljno sredstava za samostalnu realizaciju ove investicije, objašnjava Akoš Ujhelji. Zahvaljujući sredstvima EU, to će biti moguće, a u projekat su osim Grada uključeni i drugi partneri.

Kako će se nalaziti pored pruge Beograd- Budimpešta,  izgradnja te brze pruge će dodatno olakšati funkcionisanje Logističkog centra, koji bi trebalo da bude završen u naredne četiri godine, poručuje naš sagovornik.

Ostale vesti iz ove kategorije