RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

ComNetTV mreža

Sramotne pretnje novinarki Informera

Redakcija TV Subotica | 8. jul 2020. | 17:04 | ComNetTV mreža

Sramotne pretnje novinarki Informera

Novinarki dnevnog lista Informer Milici Dakić, danas su posle konferencije za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića stigle sramotne pretnje na društvenim mrežama

Korisnici Tvitera novinarku našeg lista nazvali su "džukelom ustaškom" kojoj treba "j***ti poreklo porekla", uz poruku da njeno i imena drugih "nepoželjnih novinara treba dodati na spisak"?! Za odstrel?

I sve zato što je na konferenciji za medije pitala predsednika Srbije kako komentariše reakcije hrvatskih političara na dešavanja u Beogradu?

Drugi korisnik društvenim mreža, našoj novinarki je napisao da će joj "je*ati mater" i svima "koji podržavaju Vučića", te da će ostati bez posla čim se promeni vlast.

Na ovaj način crta se direktna meta na čelo novinarki našeg lista, kao i svim novinarima koji savesno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Naši novinari svakodnevno su izloženi pretnjama, maltretiranju i šikaniranju od strane dela opozicionih lidera koji ih izbacuju i vređaju na konferencijama za medije, a ta mržnja se svakodnevno preliva i na društvene mreže.

Naša novinarka ove pretnje prijavila je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a pretnje će prijaviti i Udruženju novinara Srbije i drugim strukovnim udruženjima.

Nedosputivo je da iko sebi dozvoljava da vređa, preti i zastrašuje novinarima samo zato što obavljaju svoj posao. 

Izvor: informer.rs

Ostale vesti iz ove kategorije