RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Košenje ambrozije u toku

Sanda Mileusnić | 9. jul 2020. | 11:29 | Društvo

Košenje ambrozije u toku

U toku je drugi krug košenja parložne trave, odnosno ambrozije, a uporedo sa tim kose se i travnjaci gde se ova korovska biljka mestimično pojavljuje, poručuju iz Gradske uprave.  Osim što nadležne službe tretiraju javne površine, i građani imaju obavezu da pokose svoje travnjake.

Sa košenjem parložne trave započelo se u maju, kada je završen prvi krug od ukupno tri predviđena. Sada se ambrozija kosi drugi put, a u nađem gradu je  ima  na 8,7 hektara.

Kako se ambrozija javlja i na travnjacima druge kategorije, koji se prostiru na daleko većoj površini od parložne,  na skoro 100 hektara,  važno je da i oni budu pokošeni, napominje naš sagovornik. Tu se košenje radi u četiri kruga, a trenutno je realizovano 20 odsto od ukupne površine.

I građani su obavezni da održavaju  travnjake na svojim parcelama, kako unutar dvorišta, tako i ispred kuće, a svi koji primete nepokošene površine pod korovskim biljkama mogu da ga prijave Sekreterijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove, nakon čega će komunalna milicija reagovati.

Grad je ove godine za potrebe košenja parložne trave izdvojio 1.135.000 dinara, dok košenje travnjaka druge kategorije košta  10,5 miliona.

Ostale vesti iz ove kategorije