RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Gradski štab: Obavezno nošenje maski u zatvorenom, zabrana okupljanja više od pet ljudi

Redakcija TV Subotica | 9. jul 2020. | 13:27 | Društvo

Gradski štab: Obavezno nošenje maski u zatvorenom, zabrana okupljanja više od pet ljudi

Zbog aktuelne epidemiološke situacije,  a u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu kojom je na prvom mestu obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m na teritoriji Grada Subotice.  Naredbom se zabranjuje okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet lica ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od minimum 1,5 m uz odgovarajuće mere lične zaštite, kao i ugostiteljima da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu uz primenu odgovarajućih mera zaštite. Za sprovođenje ovih tačaka zaduženi su vlasnici,kao i korisnici zatvorenih prostora, odnosno ugostitelji.

Korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m obavezno je i u parkovima, dečjim i rekreacionim igralištima, skejt parkovima, fitnes mobilijarima, odnosno teretanama na otvorenom, kao i tartan stazama, izuzev ukoliko su u pitanju lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.

Javnom preduzeću „Stadion“ naređuje se da na zatvorenom i otvorenom bazenu organizuje rad u smenama ne dužim od tri sata uz ograničenje broja posetilaca i primenu odgovarajućih mera zaštite u cilju bezbednosti korisnika bazena, kao i JP „Subotica-trans“ da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.

Naređuje se pojačan rad svih javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana, kao i merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, te  postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza.  

Kako stoji u naredbi, za nadzor nad primenama mera zadužena je Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko nadozorne poslove.

Ostale vesti iz ove kategorije