RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Cigarete sakrivene u klimi autobusa

Redakcija TV Subotica | 28. jul 2020. | 12:39 | Hronika

Cigarete sakrivene u klimi autobusa

Carinici su 26. jula na izlazu prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 600 paklica raznih cigareta sakrivenih u prostoru klime, pored rezervoara i iza vozačkog kreveta u jednom autobusu.

Prekršaj je otkriven u popodnevnim časovima kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao autobus koceljevskih registarskih oznaka, koji je sa dvadesetak putnika bio na putu ka Austriji. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari. Autobus je ipak upućen na pregled skenerom, kada su analizom slike uočene nepravilnosti u centralnoj jedinici klime, prostoru autobuskog rezervoara i iza kreveta namenjenog za odmor vozača.Najpre je skinuta iverica sa bočne strane kreveta, iza koje je pronađeno 230 paklica cigareta, koje su tamo bile sakrivene.Potom je u prostoru rezervoara otkriveno još 180 paklica, da bi na kraju, kada je skinut poklopac klime, koja se nalazi na krovu autbusa i u tom „šteku“ bilo pronađeno još 200 paklica cigareta.

Po otkrivanju prekršaja tajni duvanski tovar i 36-godišnjeg vozača koji se prijavio kao njegov vlasnik, preuzela je policija u dalju nadležnost.

Ostale vesti iz ove kategorije