RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Akcija "Humanost za nove školske pobede" i ovog avgusta

Redakcija TV Subotica | 4. avgust 2020. | 06:26 | Društvo

Akcija "Humanost za nove školske pobede" i ovog avgusta

Crveni krst Subotica je prošle godine u avgustu pokrenuo akciju za prikupljanje školskog pribora za decu, pod nazivom “Humanost za nove školske pobede”. Uz svesrdnu pomoć sugrađana kao i  samih knjižara, prikupljeno je dovoljno školskog pribora da se 59 dece, uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole,  koji su korsnici Narodne kuhinje u Subotici,opremi rančevima i neophodnim školskim priborom za novu školsku godinu.

I ove godine, tokom celog avgusta, kutije za prikupljanje školskog pribora će biti postavljene u knjižarama, i to u Stil B  i Mapa 5 u Štrosmajerovoj ulici,  ForA4  u Matka Vukovića  i Arsenija Čarnojevića, Papir Commerce na Trgu Republike i Čikoš promet na Prozivci.

Iz Crvenog krsta mole sugrađane  da prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu, kupe nešto dodatno, koliko ko može i da ostave u kutijama namenjenim za to. Prikupljeni pribor će biti uručen prvenstveno deci  korisnicima Narodne kuhinje, kojih ima oko 240, a ukoliko ga bude više, dobiće ga i druga deca iz porodica sa težom materijalnom situacijom.

Ostale vesti iz ove kategorije