RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Zaplenjeni rekviziti za specijalne efekte u filmskoj industriji

Redakcija TV Subotica | 4. avgust 2020. | 08:48 | Hronika

Zaplenjeni rekviziti za specijalne efekte u filmskoj industriji

Carinici su juče na prelazu Horgoš otkrili nesvakidašnji prekršaj i zaplenili 500 različitih rekvizita – aparata, hemikalije i pirotehničkih sredstava za specijalne efekte koji se koriste u filmskoj industriji, čija je vrednost procenjena na preko 11.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao „ford rendžer“ mađarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica mađarskih državljana. Osim što su se nalazili u traci obeleženoj zelenim semaforom, namenjenoj onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, oni su to i potvrdili u razgovoru sa carinicima, rekavši da idu turistički do Beograda.

Već na prvi pogled bilo je jasno da to nije istina, jer je auto zapravo bio krcat kutijama, kako se ispostavilo različitih rekvizita koji se koriste za specijalne efekte u filmskoj industriji. Carinici su na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila pronašli 500 različitih pirotehničkih sredstava, aparata za dimne efekte, hemikalija, sprejeva i pirotehničkih metak-efekata.

Po otkrivanju neprijavljene robe 44-godišnji vozač, rekao je da radi kao šef u firmi koja se bavi specijalnim efektima u filmskoj industriji i da je jednostavno „zaboravio“ da pre puta izvadi iz automobila pomenutu neprijavljenu robu. Ona je svakako privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Ostale vesti iz ove kategorije