RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nova fontana puštena u rad – Subotičani zadovoljni

Sanda Mileusnić | 11. avgust 2020. | 11:53 | Društvo

Nova fontana puštena u rad – Subotičani zadovoljni

Nova parterna fontana u centru grada puštena je u rad. Prskalice, bazeni sa mirnom vodom,  žardinjere sa zelenilom, osvetljenje i klupe, ubrzo su privukle okupljene građane, znatiželjne da je vide. Najmlađi su joj se najviše obradovali, a ni stariji nisu krili oduševljenje. Kako kažu,  najviše im se dopada noćno osvetljenje koje su mogli da vide i pre zvaničnog otvaranja.

Izgled nove fontane nije zadovoljio samo želje građana, pohvale stižu i od stručnjaka. Prema rečima akademskog vajara, Save Halugina, njena estetika zadovoljava standarde, jer vizuelno ne narušava objekte koji je okružuju, a koji su simbol Subotice.

U centralnom delu fontane, u pet koncentričnih krugova raspoređena je 61 prskalica, dok se po obodu najvećeg kruga nalazi 16 prskalica sa glatkim mlazom. Tu su i šest velikih žardinjera sa zelenilom i tri bazena sa mirnom vodom.

Nakon više od decenije čekanja, Subotičani su dobili novo lice grada, istakao je gradonačelnik Bogdan Laban i dodao da su radovi na novoj fontani završeni u roku.

Investicija u novo ruho centra Subotice iznosi oko 123 miliona dinara.

Ostale vesti iz ove kategorije