RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Jovanin život u koferima – srpska verzija

Sanda Mileusnić | 12. avgust 2020. | 10:52 | Društvo

Jovanin život u koferima – srpska verzija

Naša sugrađanka, Jovana Kvržić, farmaceutkinja po struci, svetska putnica i travel blogerka, u poslednjih par meseci  je pasoš u ruci, letove avionima i istraživanje dalekih destinacija, zamenila onim domaćim. Zatvorene granice i epidemija koronavirusa nisu ugasile ljubav prema putovanjima, pa je kako bi se sklonila iz gradske vreve otišla na jezero Perućac, odakle se tura nastavila prema Tari. Otad je obišla dobar deo naše zemlje, i postala svojevrstan promoter domaćeg turizma. Kaže da se i sama bolje oseća jer provodi više vremena u prirodi, a mesta koja otkriva svojim pratiocima svima su dostupna.

Među brojnim prirodnim lepotama koje je obišla, Jovana je posetila i Pačirsko jezero, specifične ružičaste boje. Ubrzo nakon objavljivanja slika iz ove banje, mnogima je postala inspiracija, pa su i sami krenuli da vide ovaj fenomen prirode.

U potrazi za skrivenim draguljima naše zemlje, mnogo joj pomažu lokalci, jer kako kaže, takva mesta nisu ucrtana na mapama.

Među brojnim mestima koje je u proteklih nekoliko meseci posetila i bolje upoznala, izdvojila bi  Staru planinu, Đerdap, vožnju Dunavom i vidikovce u Istočnoj Srbiji. Kada će se vratiti starim navikama i istraživanju drugih delova planete, kaže da još ne zna, a u međuvremena uživa u ovom  mirnijem načinu života.

Ostale vesti iz ove kategorije