RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Cene ogreva nepromenjene

Sanda Mileusnić | 13. avgust 2020. | 10:09 | Društvo

Cene ogreva nepromenjene

Kako se leto bliži kraju, pitanje nabavke ogreva sve je aktuelnije. Cene u drvarama na nivou su prošlogodišnjih, pa je za kubni metar drva potrebno izdvojiti od 6100 do 6200 dinara, a  cena uglja kreće se od osam do 14.000 dinara za tonu.  Dok jedan broj Subotičana o ovome ne mora da vodi računa, drugi koji se greju na čvrsto gorivo polako se snabdevaju.

U jednoj od subotičkih drvara užurbano se radi, kako se sezona grejanja približava interesovanje je sve veće. U ponudi su tvrda drva koja su i najtraženija, kao i ugalj i drva na paletama, a na isporuku se čeka od jednog pa do tri dana.

Iako se prvi kupci standardno javljaju od maja, ove godine je sezona otvorena mesec dana ranije, u aprilu, jer su, kako vlasnik objašnjava, ljudi zbog epidemije koronavirusa bili uplašeni da će ostati bez ogreva i u nabavku krenuli  vrlo rano. Kako vreme odmiče, prodaja je sve veća, a vrhunac se očekuje u septembru.

Većina se za zimu opskrbi do novembra, ali će oni koji budu čekali „zadnji čas“ za drva i ugalj morati da izdvoje više, jer će cene rasti, objašnjava sagovornik i dodaje da za penzionere, koji su najčešći kupci, imaju dodatne pogodnosti.

Ostale vesti iz ove kategorije