RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Saobraćajne muke stanovnika Mačvanske

Sanda Mileusnić | 8. septembar 2020. | 10:57 | Društvo

Saobraćajne muke stanovnika Mačvanske

Gustina i frekvencija saobraćaja u Mačvanskoj ulici u Malom Bajmoku poslednjih godina je ovu ulicu od mirnog mesta, pretvorila u bučnu i prometnu saobraćajnicu, koja ozbiljno narušava kvalitet života onih koji tamo stanuju. Meštani apeluju na nadležne da se nešto učini, jer je sa širenjem industrijske zone, automobila koji tuda prolaze, sve više.

Iako znak koji vozače upozorava da je ograničenje brzine u Mačvanskoj 40 kilometara na čas postavljen na nekoliko mesta duž ulice, retko ga se ko pridržava, kaže stanovnik ove ulice, Mihajlo Matošić. Najgori su rani jutarnji časovi kada radnici dolaze na posao u obližnju industrijsku zonu i popodnevni, kada idu kući, dodaje on.

Osim što zbog gustog saobraćaja i sami meštani imaju poteškoća da u periodima kada su najveći špicevi negde odu kolima ili da se vrate kući, protok vozila velike težine koja takođe ovuda prolaze, ostavlja posledice i na kućama koje se tresu i pucaju. Mihajlo nam priča kako je zbog pukotina po zidovima i plafonima, morao da renovira kuću, a smatra da bi osim ograničenja brzine koja već postoji, trebalo uvesti i ograničenje težine, kao i češće kontrole.

Problem prevelike frekvencije saobraćaja u Mačvanskoj, vožnje brzinom veće od dozvoljene, kao i kolovoza koji nije predviđen za toliki broj vozila, dobro je poznat i rukovodstvu Mesne zajednice „Mali Bajmok.“  Zbog toga, predlažu rešenje.

Iako sličan problem postoji i u drugim ulicama u Malom Bajmoku, nijedna nije opterećena u toj meri kao Mačvanska, dodaje Antelj. Broj vozila koji tu prođe na dnevnom nivou sigurno je nekoliko puta veći nego što ulica može da podnese, a kako saobraćajna signalizacija uredno stoji i upozorava vozače na pravila, naš sagovornik apeluje na njih da ih i poštuju, jer bolje rešenje trenutno ne postoji.

Ostale vesti iz ove kategorije