RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Za „Moju prvu platu“ uslove ispunilo 154 poslodavca

Marijana Tolimir | 7. oktobar 2020. | 10:33 | Privreda

Za „Moju prvu platu“ uslove ispunilo 154 poslodavca

Za program „Moja prva plata“ prijavilo se oko 300 poslodavaca iz Severnobačkog okruga, od čega je nakon provera i selekcije, ispunilo uslove njih 154, za ukupno 271 poziciju i 363 lica. Kako objašnjavaju u subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavci su odbijani što zbog toga što nisu uplatili poreze i doprinose, što zbog neadekvatnog zanimanaj koje su naveli, poput onih koji zahtevaju manje od srednje stručne spreme ili zbog toga što određene radne pozicije zahtevaju zasnivanje radnog odnosa.

Kako primećuju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, poslodavci su se podjednako prijavili pozicije koje zahtevanju srednje i visoko obrazovanje, a prevladavaju deficitarne struke, poput mašinske i IT.

Konkurs za nezaposlena lica biće otvoren od sutra, 8. Oktobra,  i na njega mogu da apliciraju svi koji nemaju radno iskustvo u struci i nisu stariji od 30 godina, a spisak pozicija biće dostupan na sajtu mojaprvaplata.

Nakon toga, sledi uparivanje poslodavaca i prijavljenih nezaposlenih lica, nakon čega će se potpisati trojni ugovor između poslodavca, nezaposlenog i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ostale vesti iz ove kategorije