RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Počeo 16. “BioFest“

Sanda Mileusnić | 7. oktobar 2020. | 12:44 | Poljoprivreda

Počeo 16. “BioFest“

Na Otvorenom univerzitetu otvoren je 16. „BioFest“, Međunarodni festival organskih proizvoda. Kontinuitet se održava, ali zbog epidemiološke situacije sadržaj je redukovan, poručuju organizatori, pa na ovogodišnjem festivalu  ni sami izlagači neće biti prisutni, već samo njihovi proizvodi.

Tokom dva dana trajanja „BioFesta“ u holu drugog ulaza Otvorenog univerziteta biće postavljeni štandovi na kojima će se moći videti i kupiti sveže organsko voće, povrće, ali i jaja i testenina, kao i dobiti informacije o samom proizvođaču.

Ovogodišnji „BioFest“ prilika je da se podsetimo i dva jubileja,  navršava se 30 godina od osnivanja Udruženja Terras, a time i začetka organske proizvodnje u Srbiji, kao i dve decenije od usvajanja prvog Zakona o organskoj proizvodnji u Srbiji, dodaje sagovornica.

Prvog dana održana je i javna rasprava na temu nacrta Akcionog plana razvoja organske proizvodnje u Vojvodini za narednih pet godina. Njime bi se trebalo sagledati kako mogućnosti, tako i slabosti ove grane poljoprivrede, a u skladu sa tim praviti planove za naredni period, dodaje Nenad Novaković iz Organic control system.

Drugog dana „BioFest“ se seli u virtuelni svet, kada će biti održana onlajn konferencija na temu „Razvoj ili stagnacija organske porizvodnje u regionu – 30 Terrasovih koraka na organskom putu Srbije“.

Ostale vesti iz ove kategorije