RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotica okupila profesore ugostiteljske struke iz cele zemlje

Sanda Mileusnić | 9. oktobar 2020. | 13:07 | Društvo

Subotica okupila profesore ugostiteljske struke iz cele zemlje

Subotica je danas bila domaćin sastanka Aktiva profesora ugostiteljske struke iz cele države. Nastavnici koji školuju buduće kuvare, konobare i ugostitelje okupili su se kako bi razmenili iskustva u radu, ali i uskladili plan i progam nastave sa potrebama privrede, a naš grad imao je dva predstavnika. Osim domaćina, Srednje ekonomske škole koja godinama unazad ima obrazovne profile kuvar i konobar, od prošle godine Hemijsko-tehnološka škola upisuje smer poslastičar.

Škola se uključila u Aktiv poslastičara kako bi unapredila obrazovni profil koji je relativno nov. Prva generacija je tek drugi razred, ali obećava, dodaje Jadranka Vojnić Purčar, koordinatorka praktične nastave.

Za Srednju ekonomsku školu je ovaj skup od izuzetnog značaja, jer su posle dužeg vremena uspeli da skupe i ugoste sve profesore ugostiteljske struke iz Srbije, ističe direktor Imre Zombori. Kako je dualno obrazovanje aktuelno, vrlo je bitno uskladiti plan i program sa potrebama privrede, u čemu škola uspeva.

Iskustva su se razmenjivala i u vezi sa uslovima rada koja nalažu epidemiološke mere.

Mnogi profesori sećaju se i vremena kada je Subotica u doba bivše Jugoslavije bila centar ugostiteljstva, a u Srednjoj ekonomskoj školi se trude da održe taj nivo i da naš grad postane jedan od centara obuke ugostiteljskih kadrova, poručuje Zombori.

Ostale vesti iz ove kategorije