RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Majka i ćerka dobile kupatilo zahvaljujući ljudima dobrog srca

Marijana Tolimir | 12. oktobar 2020. | 10:38 | Društvo

Majka i ćerka dobile kupatilo zahvaljujući ljudima dobrog srca

Životu bez tople vode, tuša i toaleta, za četvorogodišnju Viktoriju i njenu teško bolesnu majku Elviru konačno je došao kraj - dobile su potpuno novo i samo njihovo kupatilo. Nakon puna dva meseca, a zahvaljujući brojnim donatorima, majstorima i ljudima velikog srca, ovaj veliki projekat koji su pokrenuli fejsbuk grupa „Obrok za porodicu“ i Subotičanin Milan Ranogajec, najzad je završen. Uzbuđenje u domu porodice Godar je veliko, a kako nam priča Elvira, mala Viktorija nije mogla da dočeka da se okupa u kupatilu, tako da je prvo tuširanje bilo hladnom vodom, ali kako kaže, osmeh nije skidala sa lica.

Nije izgrađeno samo kupatilo, već i hodnik u kom će se nalaziti sudopera i veš mašina, što će im promeniti kvalitet života iz korena.

Po rečima Tijane Mijović, inicijatorke ove akcije, posao je bio ogroman uz brojne uspone i padove. Nije trebalo samo dozidati čitav objekat  i staviti ga pod krov, već ugraditi hidrofor i povezati kuću na vodu, kao i na septičku jamu. Kako kaže, bilo je dana kada su se samo vrteli u krug, jer nisu mogli da pronađu majstore ili materijal, ali nisu odustajali.

Izgradnja kupatila je, dodaje naša sagovornica, bila velika škola za ubuduće i prvi projekat ovakve vrste. Do idućeg, nastavljaju sa prikupljenjem namirnica, obroka i vaučera i spajaju svakodnevno donatore i porodice preko, sad već dobro poznate fejsbuk grupe „Obrok za porodicu“ koja brine o njih čak 211.  

Ostale vesti iz ove kategorije