RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Sa Gradskog trga poleteli baloni sa dečjim željama

Sanda Mileusnić | 12. oktobar 2020. | 11:27 | Društvo

Sa Gradskog trga poleteli baloni sa dečjim željama

„Dečja nedelja“ u našem gradu završena je posetom đaka subotičkih osnovnih škola Gradskoj kući. Nakon obilaska i prijema kod gradonačelnika, deca su ispisala svoje želje na balonima i pustila ih u vazduh sa Gradskog trga.

Tridesetak mališana imalo je priliku da upozna gradonačelnika i obiđe najpoznatiju subotičku građevinu, Gradsku kuću. Obilazak im se, kažu, svideo, kao i cela nedelja, koja se završila puštanjem balona. Oni koji su kod Plave fontane odleteli visoko u nebo nosili su razne želje poput mira u svetu, zdravlja, ljubavi, neko je poželeo i sam da poleti, a jedan je nosio poruku „Želim da korona prestane“.

Godina 2020.proglašena je za godinu solidarnosti i saradnje, pa je i ova „Dečja nedelja“  pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“ bila usmerena pre svega na one mališane kojima je potrebna pomoć, podsetio je gradonačelnik Bakić. On je obraćajući se deci ukazao na to koliko je važno da slušaju svoje učitelje i nastavnike, i dodao da će se odrasli truditi da im obezbede uslove kako bi i dalje mogli da idu u školu.

Svaki dan „Dečje nedelje“ imao je svoju temu, pa su tokom protekle nedelje aktivnosti bile usmerene na obrazovanje, sport, zaštitu životne sredine i inkluziju.

Ostale vesti iz ove kategorije