RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Subotica domaćin 93. „Srpskog kasačkog derbija“

Redakcija TV Subotica | 12. oktobar 2020. | 12:43 | Sport

Subotica domaćin 93. „Srpskog kasačkog derbija“

Subotici je u nedelju, 11. oktobra, održan sedmi trkački dan i osam kasačkih trka a najveće interesovanje su već prema tradiciji izazavale „Srpski kasački derbi“ i „Trka grada Subotice“ – dok su najvrednije pobede zabeležila grla Sabath Black A.T. i Serial Killer NP.

Derbi je okupio 12 učesnika tzv „trke života“, odnosno najbolja četvorogoda grla domaćeg odgoja, osam kroz kvalifikacije, a četiri zbog ostvarenih ranijih rezultata. Najviše šansi za osvajanje srebrne potkovice i lovorovog venca imali su predstavnici štale „Animal Trade“, koji su imali šest grla u trci. Najviše radosti, naravno, donelo je grlo Sabath Black A.T. sa vozačem Peterom Zadelom.

U „Trci grada Subotice“ slavilo je grlo Serial Killer NP, posle taktičkog nadmudrivanja na 3.200 metara. Vozač Bojan Kečenović se trudio da bude odmah iza lidera, te da se opet osloni na odličan finiš Seriala što mu je još jednom donelo pobednički pehar.

Pre samog Derbija vozači dvanaest kasača su se predstavili publici u paradi vozila „oldtajmera“, a nakon toga je i prilikom kratke svečanosti Željko Vujanović, predsednik Udruženja za kasački sport Srbije, poželeo učesnicima mnogo sreće.

Uz veliku zahvalnost porodici Jokić koju je istakao predsednik „Udruženje za Kasački sport Srbije” tokom čitave sezone ima sigurnog i pouzdanog partera u KK „Bačka 1921” u kojem se trude da organizacije najvažnijih trka održe na visokom nivou i da svojim radom budu primer drugima a na dobrobit konjičkog sporta u celini. U tome su uspeli i tokom ove teške godine za sport a veruju da će u vremenu koje je pred njima raditi još bolje i da će subotičani moći da uživaju na svom hipodromu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije