RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Predsednik Skupštine grada primio predstavnike Karitasa

Redakcija TV Subotica | 14. oktobar 2020. | 12:25 | Društvo

Predsednik Skupštine grada primio predstavnike Karitasa

Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, primio je predstavnike Karitasa Subotičke biskupije,  velečasnog Čabu Paška, predsednika Upravnog odbora i Gabora Rica, direktora Karitasa.

Karitas je najveća svetska humanitarna organizacija Rimokatoličke crkve, koja svoju delatnost od 2004. godine obavlja na području cele Vojvodine, pa tako i u Subotici. Svestrana socijalna delatnost Karitasa u Subotici finansira se putem godišnje podrške dobijene od grada, sredstvima međunarodnih  fondacija i putem projekata. Ova civilna organizacija svoju delatnost obavlja u više vojvođanskih naselja, u kojima ih  lokalne samouprave prepoznaju kao partnera. Pored pružanja usluge kućne nege usamljenim ljudima sa margina društva, a koji nisu obuhvaćeni mrežom socijalne zaštite, Karitas prednjači i u realizaciji projekata kao što su otvaranje servisa za bicikle i upravljanje radom pekare-kafića domaće radinosti, koji će uskoro biti otvoren na mestu bivšeg bioskopa „Zvezda“ čime će se ponuda grada obogatiti. Načelo kojim se rad Karitasa rukovodi jeste „Ljudima ne treba davati ribu nego ih treba naučiti loviti“ što znači da pojavu socijalnih problema treba rešavati, a najviše sprečiti.

Ova civilna organizacija raspolaže i licencama koje je ovlašćuju za upravljanje radom drugih organizacija koje uspešno obavljaju svoje zadatke kao što je i stručno upravljanje pružanjem usluge seoskog domaćina. Za Grad Suboticu je rad ove civilne organizacije veoma važan, zato će je i dalje podržati, saopšteno je iz Službe za skupštinske poslove.
 

 

Ostale vesti iz ove kategorije