RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Hrvatska obezbedila sredstva za izgradnju Hrvatske kuće

Marijana Tolimir | 15. oktobar 2020. | 13:05 | Društvo

Hrvatska obezbedila sredstva za izgradnju Hrvatske kuće

Poseta zvaničnika Republike Hrvatske počela je u Hrvatskom nacionalnom veću, gde je  potpisan ugovor o finansijskoj podršci za projekte hrvatske manjine u Srbiji. Reč je izgradnji Hrvatske kuće u Subotici, kao i kadrovskom osnaživanju Hrvatskog nacionalnog veća.

Izgradnja Hrvatske kuće je strateški projekat za Hrvate u Srbiji, istakla je predsednica Hrvatskog nacionalnog veća, Jasna Vojnić,jer će pod isti krov staviti ključne institucije – uz njih i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsku riječ, dok će od sredstava za kadrovsko osnaživanje zaposliti dve osobe.

Ministar spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman, istakao je da dolazi u cilju jačanja dobrosusedskih odnosa, kao i podrške Srbije na evropskom putu s jedne strane, ali i da pokaže da im je stalo do hrvatske manjine u Srbiji i da stoje iza njih, što brojni projekti i dokazuju.

Za izgradnju Hrvatske kuće u Subotici Vlada Hrvatske izdvojila je više od 171.000 evra, dok je za zapošljavanje opredeljeno 26.00 evra.

Ostale vesti iz ove kategorije