RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Paketi hrane za socijalno najugroženije Subotičane

Marijana Tolimir | 16. oktobar 2020. | 12:29 | Društvo

Paketi hrane za socijalno najugroženije Subotičane

Kao i svake godine, socijalno ugroženi Subotičani dobili su pakete namirnica povodom Svetskog dana hrane.

U redu smo zatekli šezdesettrogodišnjeg Stipana, koji kako nam je rekao, živi sam od socijalne pomoći, uz pomoć ćerke koja mu pomogne koliko može. Iako vidno bolestan i u sedmoj deceniji života mora da radi kako bi preživeo, jer nema uslov za penziju.

Iz iskustva Crvenog krsta koji kroz socijalne programe brine o najugroženijima, siromaštvo najviše pogađa upravo ljude poput Stipana– samce bez primanja, ali i višečlane porodice sa malim prihodima, a posebnu pažnju posvećuju deci koja su korisnici Narodne kuhinje.

Podeljeno je 2200 paketa hrane i 320 paketa higijene, za koje je lokalna samouprava izvojila četiri miliona dinara. Kako je istakao član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i zdravstvo, Ilija Đukanović, nastaviće da finansiraju socijalne programe i u narednoj godini, kako bi u saradnji sa Crvenim krstom brinuli o ugroženim građanima.

Grad finansira i rad Narodne kuhinje koja hrani čak 1200 ljudi, ali i preko Centra za socijalni rad izdvaja sredstva za jednokratnu novčanu pomoć, za koju je ove godine opredeljeno više novca nego ranije.

Ostale vesti iz ove kategorije