RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ljubav Ukrajinke i Subotičanina briše kilometre

Sanda Mileusnić | 22. oktobar 2020. | 13:37 | Društvo

Ljubav Ukrajinke i Subotičanina briše kilometre

Da prava ljubav pobeđuje kilometre razdvojenosti pokazuje nam priča jedne Ukrajinke i Subotičanina. Natalija Kravčina je živela i radila u gradu Krivi Rog na jugu Ukrajine, bila je zaposlena u  socijalnoj službi gde je organizovala kulturna dešavanja za  jedan gerontološki klub.  Put ju je prošlog avgusta doveo u Crnu Goru  gde je došla na međunarodni festival folklora i upoznala Janoša.

Janošu je ovo prvi brak , a kada ju je prvi put ugledao nije ni sanjao da će se poznanstvo nastaviti, a kamoli da će mu Nataša postati supruga.

Nakon drugog susreta, ponovo je mislio da je zbogom bilo zauvek, ali ga je Nataša iznenadila dolaskom za Novu godinu. Kroz osmeh kaže da je tada već dobio samopouzdanje da će se videti još jednom, što se i obistinilo. Došla je u martu, a u maju su se i venčali.

Natalija otkiva da joj se Subotica svidela, kao i da su je ljudi oduševili. U međuvremenu je odlučila da počne da uči naš jezik, nije teško, kaže ruski, ukrajinski i srpski su bliski i mnoge reči su slične. Čini nam se da joj učenje najlakše ide kroz pesme.

Sporazmevaju se kako kaže Nataša jezikom duše i srca, a sada i Janoš uči ruski, i priznaje  da se oseća podmlađeno.

Iako joj dom fali, i s vremena na vreme je uhvati osećaj tuge i nostalgije, Nataša priča da  joj je tu lepše. Spojila ih je muzika, i i sada svaki dan zajedno pevaju.

Ostale vesti iz ove kategorije