RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Velik potencijal za saradnju Subotice i Maroka

Marijana Tolimir | 23. oktobar 2020. | 11:31 | Društvo

Velik potencijal za saradnju Subotice i Maroka

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, primio je ambasadora Kraljevine Maroko u Srbiji, Mohamenda Amina Belhadža. Tokom razgovora naglasak je stavljen na tradicionalno prijateljske odnose dveju zemalja, koji su, kako je istaknuto, dobra osnova da se oni prošire i na lokalni nivo. Ambasador Maroka je u tom smislu, predložio da Subotica ima pojačanu saradnju sa gradom Fesom, za šta će naš grad, kako je istakao gradonačelnik Bakić, preduzeti sve korake kako bi se to ubrzo i ostvarilo.

Gradonačelnik Stevan Bakić je iskoristio priliku i da se zahvali Kraljevini Maroko na poštovanju međunarodnog prava i čvrstom stavu nepriznavanja kosovske nezavisnosti, kao i na kontinuiranoj političkoj podršci našoj zemlji. Bakić je predstavio privredne, investicione, kulturno-istorijske i turističke potencijale Subotice i Palića i izrazio nadu da će dobra politička saradnja pratiti i privrednu.

Ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji, Mohamed Amin Belhadž, iistakao je da veruje da zajedničkim naporima može mnogo toga da se postigne i to na različitim poljima.

Ambasador je posetu Subotici nastavio obilaskom četiri najznačajnija verska objekta- Srpske pravoslavne crkve, katoličke katedrale, džamije i Sinagoge.

Ostale vesti iz ove kategorije