RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Puni se kovid deo bolnice

Marijana Tolimir | 10. novembar 2020. | 12:59 | Zdravstvo

Puni se kovid deo bolnice

Epidemiloška situacija je nepovoljna sa tendencijom daljeg pogoršanja, ocenjuju u Opštoj bolnici Subotica, gde iz dana u dan raste i broj hospitalizovanih pacijenata, ali i broj pregleda u ambulanti. U odnosu na prethodnu nedelju ti su se brojevi duplirali, pa se tako od kovid infekcije trenutno leči 29 pacijenata, od čega se dvoje nalazi u jedinici intenzivnog lečenja.

Najmlađi pacijent koji se leči od kovida ima 30 godina, dok je najstariji 76, a uglavnom preovladava radno aktivno stanovništvo. Kako ističu u Opštoj bolnici, pacijenti su u većini slučajeva stabilno i dobro reaguju na terapiju, ali ima i težih slučajeva.

Nažalost, dogodilo se i ono na šta su stručnjaci nedeljama upozoravali kada su apelovali na stanovništvo da se pridržava mera prevencije – Opšta bolnica je zbog povećanja kovid pacijenata od ove nedelje prešla u drugi režim rada, koji znači zbrinjavanje samo urgentnih slučajeva, zbog toga što se osoblje prebacuje u kovid, a u taj sistem su ušla i odeljena pulmologije i  fizijatrije.

U Opštoj bolnici, osim iz Severnobačkog okurga, hospitalizuju se kovid pacijenti i iz Sente i Kanjiže.

Ostale vesti iz ove kategorije