RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Situacija vanredna, hospitalizovano 66 pacijenata

Marijana Tolimir | 17. novembar 2020. | 12:52 | Zdravstvo

Situacija vanredna, hospitalizovano 66 pacijenata

Broj pacijenta koji se javljaju u respiratornu ambulantu Opšte bolnice, ali i onih koji se hospitalizuju u odnosu na prošlu nedelju raste – samo juče pregledano je 46 pacijenata, pet je primljeno, tako da se trenutno od kovid infekcije leči  66 osoba, od čega se deset nalazi u jedinici intenzivne nege, a osam je mehaničkoj ventilaciji. Zbog toga, u ovoj ustanovi epidemiološku situaciju u Subotici ocenjuju kao vanrednu.

Svi koji se zadržavaju na bolničkom lečenju imaju srednje tešku do tešku kliničku sliku, dok se oni sa lakom, pod uslovom da nemaju pridružene bolesti, otpuštaju na kućno lečenje uz dalji nadzor, navode u Opštoj bolnici.

Pripremljeno je i proširenje kapaciteta na Odeljenje psihijatrije koje trenutno radi na minimumu, ali kako objašnjava epidemiolog dr Gordana Krtinić, za tim još uvek nema potrebe, jer imaju oko 30 slobodnih kreveta.

Trenutno je sedam inficiranih zdravstvenih radnika, ali iz privatnih kontakata i kako ističe dr Krtinić, nema širenja kovida unutar ustanove.

Od početka trećeg pika, odnosno od kraja oktobra, od posledica kovid infekcije preminuo je jedan pacijent i to prošle nedelje, a lečeno je ukupno oko 100 pacijenata.

Ostale vesti iz ove kategorije