RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotičane uznemirio snimak zlostavljanih pasa

Sanda Mileusnić | 17. novembar 2020. | 15:45 | Društvo

Subotičane uznemirio snimak zlostavljanih pasa

Subotičku javnost juče je uznemirio snimak nastao u Gajevoj ulici, gde jedan stariji čovek vozi kamion prepun pasa, od kojih je jedan lancem bio vezan za kamion, i na putu ostavljao krvavi trag. Fotografije i video sadržaj koji su napravili očevici, ubrzo su se proširili društvenim mrežama, a iz komentara Subotičana saznajemo da je vozač kamiona od ranije poznat udruženjima za zaštitu životinja kao veoma surov. Sve ovo nije ostavilo ravnodušnom Afroditu Marković, koja je iz udobnosti svoga doma, vrlo brzo krenula u potragu za zlokobnim vozilom u kom se nalaze psi sa snimka. Put je vodi do Tavankuta, gde uz pomoć meštana dolazi do salaša u šumi odakle dopire lavež pasa. U strahu da se sama suprostavi, Afrodita poziva sva udruženja za zaštitu životinja koja zna, i naravno policiju.

Situacija se dalje razvijala tokom noći, kada su do zlokobnog salaša u Tavankutskoj šumi došla i udruženja za zaštitu životinja, ali i brojni zabrinuti građani. Volonterka Beti Horvat priča nam su na licu mesta bili i policija i tužilaštvo, te da joj je nakon uviđaja rečeno da se čeka postupanje veterinarske inspekcije, a da se psi do tad ne smeju odvoditi radi zbrinjavanja. Ubrzo je došao i vlasnik kuće, koji je volontere pustio da vide pse, a kako Beti navodi, on je salaš dao na korišćenje vozaču kamiona, ali nije znao u koje svrhe će biti upotrebljen.

U Tavankut su rano jutros stigli su i aktivisti udruženja „Levijatan“ koji su samoinicijativno odlučili da životinje sklone sa salaša. Od njih saznajemo da su pronašli 25 pasa, koje tokom dana u turama prevoze u stacionar, gde su dalji koraci pregled kod veterinara, lečenje i na kraju udomljenje. U saopštenju koje je naša televizija dobila od Policijske uprave u Subotici, navodi se da su policijski službenici  juče izašli na lice mesta i izvršili uviđaj, te da tom prilikom nisu pronađene uginule životinje, kao i da su o svemu obavešteni Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, te nadležne inspekcije.

Ostale vesti iz ove kategorije