RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Čak 150 pregleda dnevno u Kovid ambulanti

Redakcija TV Subotica | 20. novembar 2020. | 08:32 | Zdravstvo

Čak 150 pregleda dnevno u Kovid ambulanti

Iz dana u dan raste broj pacijenata koji imaju respiratorne tegobe, tako da su u Kovid ambulanti u Harambašićevoj ulici u sredu imali čak oko 150 pregleda. Znatno je veći broj i prvih pregleda u odnosu na kontrolne, samim tim se povećava i broj testiranja. Dok je prošle nedelje na dnevnom nivou broj pozitivnih testova bilo pet do šest  pacijenata, pre dva dana ih je bilo više od 30. Direktorka Doma zdravlja Subotica, Ivanka Beoković,  kaže da većina pacijenata tvrdi da ne zna kako i od koga se zarazila.

U Kovid ambulanti  trenutno rade četiri lekara u jednoj smeni, ukupno osam. Internistička služba je do daljeg izmeštena u ambulantu u Ulici Ruđera Boškovića, tako da u Harambašićevoj samo jedna ambulanta radi sa non-kovid pacijentima, sve ostalo je za ljude koji sumnjaju da imaju koronavirus. Oni sa težom kliničkom slikom, njih oko pet, šest dnevno  se šalju na dalju dijagnostiku i lečenje u subotičku bolnicu. A zbog sve veće gužve, proširili su i kapacitete čekaonica: zahvaljujući Gradu i Crvenom krstu, postavili su šator sa grejanjem.

Zdravstveni radnici i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera radi sprečavanja širenja kovida-19.

Ostale vesti iz ove kategorije