RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Zbog bolovanja vaspitača ne radi pet vrtićkih grupa

Marijana Tolimir | 26. novembar 2020. | 09:37 | Društvo

Zbog bolovanja vaspitača ne radi pet vrtićkih grupa

Ukupno 19 vaspitača i vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ odsutno je s posla što zbog infekcije kovidom-19, što zbog kontakta sa zaraženim. Do naglog porasta bolovanja došlo je za vikend, zbog čega je zatvoreno pet vrtićkih grupa i deca su poslata kući, objašnjava tehnički direktor ove ustanove, Veljko Vojnić. Najkritičnije je u tri vrtića: „Alisa“, „Sanda Marjanović“ i „Mandarina“, međutim, kako ističe Vojnić, do širenja virusa nije došlo unutar ustanove i deca su bezbedna, ali su grupe raspuštene jer više nemaju zamenskih vaspitača.

U „Našoj radosti“ očekuju da će se situacija razrešiti sledeće nedelje zahvaljujući novoj meri koja je stupila na snagu, a na osnovu koje samo ona deca čija oba roditelja dostave potvrde od poslodavca mogu da pohađaju vrtić. Za sada potvrdu ima oko 1500 dece, što je oko 30 odsto, čime će se osloboditi kapaciteti i više vaspitača će biti na raspolaganju za zamene, precizira naš sagovornik.

Vojnić dodaje da će i ona deca čiji roditelji ne rade, ali su zbog bolesti sprečeni da brinu o njima, moći u vrtiće, ukoliko roditelji dostave uverenja.

Ostale vesti iz ove kategorije