RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Kupovina na Crni petak sve češće onlajn

Sanda Mileusnić | 26. novembar 2020. | 12:48 | Privreda

Kupovina na Crni petak sve češće onlajn

Događaj godine za prodavce, ali i kupce, Crni petak, pada sutra. Sniženja će u mnogim prodavnicama trajati i više dana, a tu je i mogućnost onlajn kupovine, koja ove godine doživljava ekspanziju na globalnom nivou. Da li su aktuelne pogodnosti i sniženja koja trgovci nude dovoljno primamljive za Subotičane i planiraju li da pazare, pitali smo prolaznike, pa ako je suditi po njima veće kupovine ipak neće biti.

Kako je cela godina po mnogo čemu drugačija, ni Crni petak ne odudara, pa će i on biti specifičan, kažu stručnjaci. Radno vreme tržnih centara do 18 časova  i strah od većih gužvi uticao je na promene navika potrošača, koji se već mesecima prilagođavaju. Sutrašnji praznik kupovine se u odnosu na ranije godine u sve većoj meri seli u svet onlajn kupovine.

Naš sagovornik ističe da nisu nužno popusti ono što privlači kupce na Crni petak, već i sam osećaj kupovine, bilo u klasičnoj, bilo u veb prodavnici. Ipak, veći popusti očekuju se na onlajn platformama, gde se najviše kupuje elektronika, knjige, odeća i obuća.

Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju ukoliko se odlučimo da odlazak u prodavnicu zamenimo onlajn kupovinom, je da ona zaista bude bezbedna, odnosno da je sajt preko kojeg naručujemo proveren i da  nudi sigurnu mogućnost plaćanja.

Ostale vesti iz ove kategorije