RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Zbog deponije ugroženo pola Aleksandrova

Marijana Tolimir | 30. novembar 2020. | 12:44 | Društvo

Zbog deponije ugroženo pola Aleksandrova

Deponija na Aleksandrovačkoj bari u poslednje dve godine toliko je porasla da je došla do kuća i dvorišta meštana Verušićke i Ulice Generala Kutuzova. To se dogodilo, kako objašnjavaju građani, zbog toga što se smeće više ne odlaže ravnomerno, već samo na toj strani.

Nesnosan smrad smeća, ptice koje ga čerupaju i povremeno dim kada se otpad zapali, svakodnevica su za prve komšije kojima je Gradska deponija stigla do domaćinstava. Brdo smeća prvo je što vide kada otvore prozore ili izađu iz kuće, zbog čega im je kako vele, život postao nesnosan.

Ugroženo je, kako kažu meštani, na desetine domaćinstava, u kojima ima i male dece i starijih ljudi.

Očajni građani kažu da po pitanju deponije niko ništa ne preduzima – ističu da su se nebrojeno puta obraćali nadležnima, ali bez uspeha.

Novo rukovodstvo Mesne zajednice „Aleksandrovo“ kaže da u za nešto više od godinu dana nisu imali žalbi na deponiju, osim jedne zbog dima. S druge strane, za meštane koji stanuju tik do deponije jedino rešenje je njeno zatvaranje i sanacija, što je i jedna od tačaka u nedavno potpisanom koalicionom sporazumu između SNS i SVM.

Ostale vesti iz ove kategorije