RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U bolnici sve teže: 160 pacijenata, pola osoblja u crvenoj zoni

Marijana Tolimir | 1. decembar 2020. | 13:36 | Zdravstvo

U bolnici sve teže: 160 pacijenata, pola osoblja u crvenoj zoni

Epidemiološka situacija u Subotici je vanredna – u Opštoj bolnici dnevno pregledaju između 85 i 100 pacijenata sa sumnjom na kovid, dok broj hospitalizovanih obara rekorde iz dana u dan. U kovid delu trenutno leži 160 pacijenata, od čega čak 20 u jedinici intenzivne nege, dok je polovina svih zaposlenih angažovana u crvenoj zoni. Koliko je situacija teška, možda najbolje ilustruje podatak da se u bolnici dnevno potroši kiseonika, koliko inače za jedan ili dva meseca.

Zbog velikog opterećenja, iz Bolnice apeluju na stanovništvo da se pridržava svih mera zaštite kako bi pomogli i sebi, ali i zdravstvenim radnicima.

Iako kapaciteta još uvek ima, direktor bolnice poručuje da nije cilj da se zdravstveni sistem testira i čitava bolnica pretvori u kovid, već da se epidemija uspori i na kraju okonča.

Uz veliko angažovanje u kovid delu bolnice, non-kovid nije stao ni jednog momenta i svih hitni slučajevi se zbrinjavaju, ističe naš sagovornik.

U bolnicu je u poslednjih nekoliko dana stiglo čak 15 respiratora, a kako napominje dr Puškar, oprema stiže kontinuirano i u potpunosti su opremljeni za rad u crvenoj zoni.

Ostale vesti iz ove kategorije