RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Aerodrom „Bikovo“ potencijal za aktivan odmor

Sanda Mileusnić | 4. mart 2021. | 10:47 | Turizam

Aerodrom „Bikovo“ potencijal za aktivan odmor

Sportski aerodrom „Bikovo“ nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice, a u okviru njega funkcioniše i  Aero-klub koji nosi ime po pioniru vazduhoplovstva – Ivanu Sariću. Prošle godine izdali su sedam novih dozvola za pilote, a u školu letenja dolaze i gosti iz inostranstva. Ekipa entuzijasta  pokušava da održi tradiciju vazduhoplovstva, pa zainteresovani u Aero-klubu mogu da nauče da upravljaju avionom, jedrilicom, paraglajderom, zmajem, ali i da skaču  padobranom. Organizuju se i panoramski letovi, a aerodrom je u dva navrata bio i privremeni granični prelaz.

Potencijal aerodroma prepoznali su i u Turističkoj organizaciji Subotice, pa ističu kako je koncept aktivnog odmora, koji je  među savremenim turistima sve popularniji, prilika za privlačenje novih gostiju na našu destinaciju.

Iz Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam dodaju da je potrebno osmisliti kvalitetne turističke pakete aktivnog odmora, kojima bismo zadržali domaće goste i posle završetka epidemije, ali i privukli strane.

Iz Sekreterijata napominju da je Subotica jedan od prioriteta Pokrajine kada je turizam u pitanju, uz Frušku goru, Novi Sad  i Belu Crkvu.

Ostale vesti iz ove kategorije