RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U subotu krv dalo 50 Subotičana

Sanda Mileusnić | 15. mart 2021. | 12:50 | Društvo

U subotu krv dalo 50 Subotičana

Na subotnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Pokloni život, jer jedna kap može da promeni sve“ dragocenu tečnost doniralo je 50 Subotičana, među kojima i iskusni Tibor Bognar, kome je ovo bilo 59 davalaštvo. Kaže da se ne seća kada je tačno prvi put dao krv, ali ima tome verovatno dvadesetak godina, a dodaje i da planira da se odaziva na akcije i dalje, sve dok je zdrav.

Među onima koji pretenduju da sustignu Tibora po broju davanja krvi je i Nebojša Matić, kome je ovo šesti put. Redovno dolazi na akcije Crvenog krsta i dodaje da bi ih trebalo organizovati i češće.

Akciju dobrovoljnog davalaštva organizovao je  Crveni krst u saradnji sa Odeljenjem transfuziologije Opšte bolnice Subotica.  Specijalista transfuziologije, dr Andrea Pinter Kabai poručuje svi zdravim građanima da daju krv, jer nikada  ne znamo kada će i kome zatrebati.

Ovo je četvrta redovna akcija Crvenog krsta, a kako iz Gradske organizacije ističu, rezerve krvi su na nivou cele zemlje izuzetno niske, na šta je dodatno uticala epidemija koronavirusa, pa je sve veći apel na zdrave sugrađane da se odazovu i daju krv.

Iz Crvenog krsta poručuju da je akcija davanja krvi  održana  uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sve dobrovoljce je čekao i tradicionalni zahvalni doručak.

Ostale vesti iz ove kategorije