RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nove mere na snazi, privrednici negoduju

Sanda Mileusnić | 17. mart 2021. | 12:25 | Društvo

Nove mere na snazi, privrednici negoduju

Vlada Srbije usvojila je nove mere  u borbi protiv virusa kovid 19, pa tako od danas ne rade ugostitelji, tržni centri, sve prodavnice osim onih prehrambenih, bioskopi, muzeji, galerije, frizeri, kozmetičari, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, bazeni. Pravo da i dalje uslužuju mušterije imaju prodavnice prehrane, apoteke i benzinske pumpe. Šta o pooštravanju mera misle Subotičani pitali smo prolaznike, pa dok ih neki podržavaju, drugi pak misle da su selektivne i preterane.

Katanac na vratima jutros je osvanuo na salonima za ulepšavanje. Vlasnik frizerskog salona, Zoran Višković smatra da bi mere trebalo popustiti, a ako je potrebno uvesti jaču kontrolu svih bezbednosnih pravila. Dodaje i da je u kontaktu sa drugim frizerima i kozmetičarima u celoj Srbiji, te da će pokušati da razgovaraju sa donosiocima odluka, jer oni samo traže da rade, kako bi i dalje mogli da ispunjavaju obaveze prema državi.

Zatvaranju se protive i tekstilci i navode da nikoga ne ugrožavaju svojim radom, a dažbine i dalje treba platiti. Petar Kostić smatra da je sve nepravedno i da je prilikom donošenja mera trebalo u većoj meri da se pitaju i privrednici.

Mere su oročene na pet dana zaključno sa nedeljom,  a za ponedeljak je najavljeno novo zasedanje Kriznog štaba.

Ostale vesti iz ove kategorije