RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotičani prijavili 26 džeparenja za dva meseca

Sanda Mileusnić | 17. mart 2021. | 13:45 | Društvo

Subotičani prijavili 26 džeparenja za dva meseca

Prema podacima Policijske uprave u Subotici, broj džepnih krađa tokom januara i februara za četvrtinu je manji u odnosu na isti period prošle godine, pa je za prva dva meseca na teritoriji Grada prijavljeno 26 džeparenja. Žrtve su najstariji sugrađani, a najčešće se dešavaju u užem centru grada, gde su i najveće gužve. Na meti lopova našle su se i  Marija i Milojka - jedna je uspela da se odbrani, dok je druga ostala i bez novčanika i bez torbe. Obe su sada veoma oprezne kada idu ulicom.

Iz Policijske uprave poručuju da je ako se posmatraju podaci za poslednje dve godine, broj ovih krivičnih dela u stagnaciji. Tokom 2020. godine Subotičani su prijavili 211 džepnih krađa, a rasvetljeno je ih je 60 odsto. Kada su počinioci u pitanju, to su u velikoj meri maloletna lica.

Iako policijski službenici preduzimaju sve mere kada su ova, ali i druga krivična dela u pitanju, sagovornik apeluje na sugrađane da vrednosti, kao što su novčanik i telefon uvek nose u prednjem delu garderobe, da torbu drže ispred sebe, te da ona bude zatvorena.

Tokom jučerašnjeg dana uhapšena je i jedna ženska osoba, od ranije poznata policiji, zbog sumnje da je 10. marta odgurnula sedamdesetogodišnjakinju i iz njene torbe otela novčanik.

Ostale vesti iz ove kategorije