RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Održan probni test male mature

Nikola Bulatović | 9. april 2021. | 11:29 | Društvo

Održan probni test male mature

Učenici osmog razreda polagali su danas probni završni test iz matematike u svojim osnovnim školama, uz poštovanje svih epidemioloških mera.  Naša ekipa je bila u OŠ „Matko Vuković“, gde je 79 učenika završnog razreda radilo zadatke koji obuhvataju gradivo iz matematike koje su prošli od početka školovanja.

Probni ispit služi da se proveri spremnost đaka i da pokaže na čemu treba dodatno da rade  u narednom periodu, kako bi upotpunili znanje neophodno za polaganje male mature. S obzirom na to da se osmaci ovom prilikom upoznaju sa procedurama i načinom polaganja, to im umnogome olakšava sam završni ispit.

I pripreme za probu male mature su se odvijale u skladu sa okolnostima koje je nametnula korona, što, prema rečima direktorke OŠ „Matko Vuković”, može da se odrazi na rezultate.

Budući srednjoškolci sutra će polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. Za one koji iz zdravstvenih ili drugih opravdanih razloga nisu u mogućnosti da polažu probni ispit u prvom terminu, polaganje će biti organizovano naknadno.

Ostale vesti iz ove kategorije