RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Čepom do osmeha“ i Grad Subotica partneri u humanosti

Marijana Tolimir | 16. april 2021. | 12:18 | Društvo

„Čepom do osmeha“ i Grad Subotica partneri u humanosti

Grad Subotica i Humanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ potpisali su ugovor, zahvaljujući kom će sarađivati na brojnim aktivnostima – postavljene su kutije za čepove u Gradskoj kući, a ekolozi iz udruženja će pomoći Subotici da se kandiduje za zelenu prestonicu Evrope. Ovo udruženje bavi se prikupljanjem plastičnih čepova  koji se prodaju u reciklažu, a od sredstava se kupuju pomagala za decu sa invaliditetom širom Srbije. Kako je istakla predsednica Udruženja, Vanja Peković, cilj je da se pokrenu građani i podstakne empatija s jedne strane, ali i razvije ekološka svest s druge.

Zahvaljujući čepovima do sada je 55 dece dobilo pomagala, a uskoro će biti raspisan konkurs na koji mogu da apliciraju mališani iz cele Srbije, poručila je koordinatorka Tea Skendžić.

Kako je istakla sekretarka Sekretarija za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović, misija je da se pored svakodnevne borbe i poteškoća u poslednjih godinu dana pokaže da nismo zaboravili na humanost i da treba da budemo ponosni što smo partneri u jednoj ovakvoj akciji.

Udruženje „Čepom do osmeha“ osnovano je 2012. godine, a od tada pa do danas prikupili su preko 500 tona plastičnih čepova.

Ostale vesti iz ove kategorije