RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

SES: Povrede na radu najčešće u građevini, povećana i nezaposlenost

Marijana Tolimir | 29. april 2021. | 08:44 | Društvo

SES: Povrede na radu najčešće u građevini, povećana i nezaposlenost

Prošle godine poginulo je troje radnika na građevini, a od početka ove dvoje, dok je u proteklom periodu težu povredu na radu zadobilo trideset zaposlenih, rečeno je nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta Subotice na kom je upravo bezbednost na radu bila najvažnije tema. Inspekcija je zatekla i 19 radnika bez adekvatne zaštitne opreme koji su radili na „crno“ i po mišljenju predsednika Saveza samostalnih sidikata, Ištvana Huđija, tako neštoi ne sme da se dešava i treba da se objavi  da je to poslodavac koji ne vodi računa o zaposlenima.

Druga tema sednice bila je nezaposlenost – prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u prva tri meseca broj lica na evidenciji povećao se za više od 500 u odnosu na prošlu godinu.

Sednici SES-a pristvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je najavio raspisivanje konkursa za zapošljavanje 5. maja za koje je izvojeno 42 miliona dinara.

Ivanišević je najavio i uspostavljanje znaka „Najbolje iz Vojvodine“  koji će osim na proizvodima moći da se nađe i na uslugama, a konkurs će biti aktivan od 28. maja.

 

Ostale vesti iz ove kategorije