RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Crveni krst pomogao svakom četvrtom stanovniku

Sanda Mileusnić | 7. maj 2021. | 12:36 | Društvo

Crveni krst pomogao svakom četvrtom stanovniku

Pod sloganom „Nezaustavljivi - računajte na Crveni krst kada je najteže, jer smo i dalje zajedno“ obeležava se ovogodišnji Svetski dan Crvenog krsta.  Kako iz subotičkog ogranka poručuju, ovaj moto potvrđen je u praksi tokom 2020. i 2021. godine, kada je Crveni krst  pružio neki vid pomoći svakom četvrtom stanovniku Srbije. Saradnici i volonteri angažovani su u vakcinaciji, ali i pružaju pomoć najstarijima.

U proteklom periodu nisu stajali ni programi Narodne kuhinje, ali ni delovanja u nesrećama, zahvaljujući kojem su pomogli porodicama čije je kuće zahvatio požar.

U ime lokalne samouprave, za pomoć koju je Crveni krst pružio građanima, zahvalio se Ilija Đukanović, član Gradskog veća i podsetio da budžet za socijalna davanja nije smanjen, te da je Grad za aktivnosti Crvenog krsta izdvojio oko 39,7 miliona dinara.

Svetski dan Crvenog krsta obeležava se svake godine osmog maja, na dan rođenja osnivača pokreta Crvenog krsta Anrija Dinana, a narednih sedam dana, sve do 15.maja proteći će u znaku „Nedelje Crvenog krsta“, koja će i u našem gradu biti propraćena brojnim aktivnostima  poput posete bolnici i podele paketa bebama rođenim osmog maja, akcijama dobrovoljnog davanja krvi, podele garderobe  i radionicama.

Ostale vesti iz ove kategorije