RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Dvanaesta titula ŽFK Spartak

Vlado Šućur | 24. maj 2021. | 11:47 | Sport

Dvanaesta titula ŽFK Spartak

ŽFK Spartak osvojio je dvanaestu titulu u istoriji kluba a jedanaestu uzastopnu. Novim-starim šampionkama pehar je uručio Tomislav Karadžić, počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, dok je zlatne medalje uručio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić. Pre velikog slavlja ŽFK Spartak savladao je ekipu Mašinca iz Niša rezultatom 0-1 pošto je precizna bila Tijana Filipović koja je tokom čitave sezone igrala odlično i bila jedan od oslonaca tima.

Imale su fudbalerke Spartaka još prilika ali je utisak da su svi čekali šampionsko slavlje pošto su subotičanke i pre ovog susreta obezbedile naslov prvaka. A to su učinile na spektakularan način pošto su ostvarile 23 pobede iz 24 odigrane utakmice uz jedan nerešen rezultat uz stotinu trideset osam postignutih i samo četiri primljena pogodka. Kapiten Violeta Slović učestvovala je u svim velikim rezultatima prethodnih godina pa je tako i ove sezone bila istinski vođa tima u pohodu na novu titulu.

Trener Boris Arsić je pred novi takmičarski ciklus bio suočen sa izazovom pripreme tima u specifičnim okolnostima uslovljenim korona virusom. Vodio je mlad i talentovan sastav uz nekoliko iskusnijih igračica kroz šampionat u kojem i drugi tmovi podižu kvalitet igre i odbranio titulu osvojenu prethodne sezone na spektakularan način.

Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić naglasio je da ženski fudbal u Srbiji naprdauje a da je perjanica razvoja najpopularnijeg sporta i među ženama upravo Spartak, te da zbog toga zaslužuje maksimalnu podršku kako Fudbalskog Saveza tako i drugih organizacija.

Ostale vesti iz ove kategorije