RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

„Bog masakra“ – diplomska predstava pred subotičkom publikom

Sanda Mileusnić | 9. jun 2021. | 10:41 | Kultura

„Bog masakra“ – diplomska predstava pred subotičkom publikom

Studenti  četvrte godine glume na mađarskom jeziku Akademije umetnosti u Novom Sadu odigraće svoju diplomsku predstavu u pozorištu „Kostolanji Deže“.  Komad „Bog masakra“ po tekstu Jasmine Reza na repertoaru je 12.juna, a među osam studenata koji će ispit polagati pred subotičkom publikom našla se i Dina Dedović Tomić, Subotičanka koja igra lik Anet Rej. Osim ove, Dina radi na još jednoj predstavi, a od jeseni ćemo je gledati u Narodnom pozorištu.

Dinin partner u predstavi je Daniel Tot, student iz Kikinde, koji tumači lik advokata Alena Reja. Kako kaže pred njih je stavljen zadatak da dočaraju likove sa kojima se još uvek ne mogu poistovetiti  i u tome je čar glume.

Režiju potpisuju Šandor Laslo, vođa klase i Aron Balaž, asistent na Akademiji, a prilikom izbora teksta glavni zadatak bio je naći komad u kome nema glavnih likova, kako bi svaki student dobio jednaku šansu, jer je ipak reč o ispitu.

U predstavi igraju i Blanka Horvat, Nikoleta Grgić, Daniel Dudaš, Kristian Budinčević, Žofia Mađar i Roland Laslo. Drugo izvođenje“Boga masakra“ zakazano je za 13.jun.

Ostale vesti iz ove kategorije