RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U subotu velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

Nikola Bulatović | 9. jun 2021. | 11:44 | Zdravstvo

U subotu velika akcija dobrovoljnog davanja krvi

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Humana subota“, koju organizuje Crveni krst Subotica u saradnji sa Službom za tranfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, održaće se u subotu u periodu od 9 do 13 časova na Velikoj terasi na Paliću. Besplatan prevoz za sugrađane koji imaju karticu dobrovoljnog davalašta krvi organizuje „Subotica-trans“, autobuskom linijom broj 6, a služiće se i besplatan doroučak i ručak.

Akcija se ove godine obeležava pod sloganom „Daj krv, neka sva srca kucaju“. Podržali su je Zavod za javno zdravlje Subotica kao i Centar za unapređivanje zdravlja i prevenciju bolesti koji će zainteresovanim Subotičanima omogućiti besplatan zdravstveni pregled. Po rečima Ilije Đukanovića, člana Gradskog veća, akcije dobrovoljnog davalaštva krvi su od opšteg interesa a Grad je za njihovo sprovođenje iz budžeta izdvojio 1,7 miliona dinara. Do kraja godine planira se da ih bude još oko 20.

Iz Crvenog krsta poručuju da vakcinisani građani obrate pažnju na datum cepljenja. Subotičani koji su primili Sinofarm i Fajzer mogu odmah da daju krv, dok oni koji su cepljeni Sputnjikom ili Astrazenekom moraju da sačekaju dve nedelje.

Ostale vesti iz ove kategorije