RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Vakcinisano 40 odsto Subotičana

Sanda Mileusnić | 22. jun 2021. | 11:05 | Zdravstvo

Vakcinisano 40 odsto Subotičana

Za nešto više od četiri meseca u našem gradu podeljeno je ukupno 88.000 doza neke od četiri dostupne vakcine, što nas dovodi do podatka da je 44.700 Subotičana primilo barem jednu dozu cepiva, odnosno 40 odsto građana, dok je kompletno imunizovano njih 43.300. Iz Doma zdravlja ističu da timovi na centralnom punktu vakcinišu bez prekida, iako je interesovanje nešto opalo lekari su i dalje tamo svakog dana.

Situacija je mirna i u Harambašićevoj, gde se dnevno javi oko 40 pacijenta,  svega jedan bude kovid pozitivan, a nekad čak nijedan. Ipak, ova ambulanta nastavlja da radi, jer i dalje moramo biti na oprezu, dodaje sagovornica.

Smanjen broj timova na punktu za vakcinaciju i u kovid ambulanti omogućili su vraćanje u redovan režim rada opšte prakse, a mnogi lekari su se vratili i na pedijatriju.  Trenutno ne rade jedino Ogranak 3, gde je izmeštena specijalističko-konsultativna delatnost i Mala Bosna, zbog neuslovnosti objekta, a ove nedelje otvorene su dve ambulante – Ogranak 7 na Trgu žrtava fašizma i ambulanta na Velikom Radanovcu.

Sagovornica napominje da će mobilni timovi sutra i prekosutra u toku prepodneva biti u Bajmoku i Čantaviru, te pozivaju sve meštane ovih naselja da se vakcinišu.

Ostale vesti iz ove kategorije