RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Triler „Smrt u ružičastom“ pred subotičkom publikom

Marijana Tolimir | 21. jul 2021. | 10:07 | Kultura

Triler „Smrt u ružičastom“ pred subotičkom publikom

Kriminalistički roman „Smrt u ružičastom“ pisca Đorđa Bajića, koji je izašao pre tri meseca, predstavljen je i pred subotičkom čitalačkom publikom u Knjižari „Laguna“ i u Gradskoj biblioteci. Reč je o trileru koji kroz glavni lik inspektora Nikole Limana istražuje tajanstvenu smrt bivše žene ozloglašenog tajkuna. Liman se bavi kriminalistikom, voli da popije i ima porodičnih problema, a kako sam pisac ističe, lik je stvorio kombinacijom više uticaja, ali se ipak nada da je samo svoj.

Roman je srpski– dešava se ovde i sada u Beogradu, a nakon tri meseca otkako se našao na policama knjižare „Laguna“ povratne reakcije su mahom pozitivne, navodi autor.

Ovo je Đorđev četvrti roman, treći kriminalistički, a inpektor Liman pojavljuje se u prva dva – u knjizi „Žuta kabanica“ i „Jedno đubre manje“, a po oceni književnog kritičara Zorana Jankovića ovo je njegovo najbolje delo.

Đorđe Bajić je profesor srpkog jezika i književnosti i po rečima direktora Gradske biblioteke, Dragana Rokvića, pokazao je veliku veštinu u poznavanju žanra, vođenju narativa i likova i nije upao u određene stereotipe, koji se neretko dešavaju autorima trilera.

Kako Đorđe Bajić najavljuje, već priprema sledeći triler sa inspektorom Limanom u glavnoj ulozi, ali još uvek nije počeo da ga piše.

Ostale vesti iz ove kategorije