RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Bostan porodice Vuković odlično uspeva i još bolje se prodaje

Marijana Tolimir | 10. avgust 2021. | 09:27 | Poljoprivreda

Bostan porodice Vuković odlično uspeva i još bolje se prodaje

Da bostan dobro uspeva i u subotičkoj ravnici pokazuje iskustvo porodice Vuković iz Tavankuta, koja se već 15 godina bavi uzgojem lubenica i dinja. Ipak, ono po čemu su specifični jeste da to nije klasičan bostan na koji smo navikli, već uvek ekperimentišu sa novim hibridima – tako su postali nadaleko čuveni po mini, besemenim, ali i i lubenicama sa žutim mesom, koje su kako ističu pravi hit ove godine, pa se traži komad više na njihovoj tezgi na buvljaku.

Bostan su ove godine posejali na oko dva hektara u tri etape, tako da će poslednji plodovi dozreti sredinom septembra. I ove godine Vukovići su posadili čak osam vrsta lubenica i četiri vrste dinje, međutim, kako objašnjavaju godina je ipak bila pretopla. Osim toga, usevi su pretrpeli i napad štetočina.

Ipak, kada podvuku crtu, godina za lubenice idinje uopšte nije bila loša, iako je kasnila i vremenski uslovi im nisu išli na ruku. Kako ističu, najviše su zadovoljni – cenom.

Iako sada imaju pozamašno iskustvo, a u proizvodnji i prodaji učestvuje cela porodica, za sada ne planiraju da prošire zasad, jer taman toliko rasprodaju na pijaci. Ono što će i dalje proširivati jeste - asortiman.

Ostale vesti iz ove kategorije